septembrie 30, 2020

Observatorul Râmnicean

Știri locale și nu numai!

OUG care dă ajutoare de UN MILIARD de euro a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministerul Economiei a anunţat că joi a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă 130/2020 care prevede acordarea unor ajutoare, din fonduri europene, în valoare totală de un miliard de euro, către persoanele fizice autorizate, microîntreprinderi şi firme mici şi mijlocii.

„1 miliard de euro pentru relansarea economiei! OUG 130, prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 705 din 06.08.2020, partea I”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a Ministerului Economiei.

Sursa citată explică principalele prevederi ale actului normativ.

„Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei COVID-19 cuprinde şi anexele cu codurile CAEN eligibile pentru fiecare categorie de sprijin, precum şi punctajul pentru proiectele prin care se vor acorda granturile destinate IMM-urilor, de până la 200.000 de euro pentru investiţii”, conchid reprezentanţii Ministerului Economiei, în postarea pe reţeaua de socializare.

Sursa: stiripesurse.ro