septembrie 30, 2020

Observatorul Râmnicean

Știri locale și nu numai!

Parteneriat pentru prostirea râmnicenilor. Teatru online!

Prostirea alegătorilor râmniceni. Cam așa am putea numi așa-zisul Parteneriat pentru dezvoltarea Râmnicului încheiat zilele trecute la un restaurant din Râmnic, de către pesediștii reunificați ca alianță pentru binele Râmnicului. Au ambalat frumos această gogoașa răsuflată, crezând că naivii o vor servi ca o horă a unității și forței lui Sorin Cîrjan la Ramnic. Cei patru lideri pesediști prezenți la restaurant au semnat o hârtie inventată aproape ad hoc, toți având calitatea autodeclarata de “viitori” șefi: Cirjan Sorin (initiator)- viitor primar, Felix Rache -viitor viceprimar, Neagu Petre -viitor presedinte C.J., Carmen Ichim- viitor vicepresedinte. Oare, Caragiale ce ar fi zis despre această scenetă? Dar despre actori?

                De fapt acest parteneriat nu există, nu poate fi valabil și este doar o minciună grosolană din punct de vedere juridic si al raporturilor instituționale, in care atribuțiile sunt clare date de lege. Pentru ca reprezentanți în funcție ai unor instituții să semneze o astfel de înțelegere trebuia ca instituțiile implicate să-și asume prin organele deliberative acele documente, lucru imposibil, intrucât procesul electoral este în desfășurare și numai votul cetățenilor va stabili cine va conduce instituțiile respective și cine va avea majoritate în consiliu local/județean.

Totuși, trebuie să recunoaștem că regizorul a fost bun, are experiență, iar interpretările au fost aproape emoționante. A fost un alt NIMIC prezentat frumos, un nimic profesionist si cu joc de rol. Evident, nouă ni se cere să credem cu tărie, si, ca de fiecare data, trebuie doar să avem rabdare… Neagu Petre Emanuel a fost președinte CJ în ultimii 4 ani și nu a ajutat Râmnicul si pe Carjan cu nimic, poate doar cu închiderea spitalului, de ce l ar ajută următorii 4 ani? Singura afirmație notabilă cu privire la acest eveniment a fost făcută de Carmen Ichim, pe pagina sa de socializare: “Am scos Râmnicul din izolare!”.

                Dar ce a fost de fapt acolo? De fapt evenimentul s-a dorit a fi o masă a reconcilierii pesediste ( acum este clar pentru toți că Pro România = PSD!) înainte de alegeri, organizată și regizată de Sorin Cîrjan. A fost o masă asemănătoare celei organizate in finalul celebrului basm romanesc “Capra cu trei iezi”, în care deocamdată s-a topit doar scaunul lui Nicolae Florian, trecut noaptea ca hoții la Pro România, pentru a-I face pe Rache viitor viceprimar. A fost o regie a reconcileirii pesediste în care Cirjan a dorit să-și lipească imaginea de Neagu Petre Emanoil, adversarul său intern, cel împotriva căruia Cîrjan organizaseră un puci în PSD Buzau cu cateva zile în urmă. A fost un simulacru al prieteniei și seriozității pesediste, cu același maestro de ceremonii, Sorin Valentin Cîrjan, care a dorit astfel să transmita organizației PSD Rm. Sărat un mesaj de aparentă forță, după aprigele certuri, bârfe și uzurpări interne pentru locurile de pe lista de consilieri.

Dacă Sorin Cirjan si PSD nu a reușit să facă nimic pentru Râmnic timp de mai bine de 4 ani, având toate majoritățile posibile în consilii, în parlament, având senator, având președinte al Camerei Deputaților chiar pe Marcel Ciolacu, oare va reuși doar cu o asemenea hârtie semnată de niște așa-ziși viitori șefi? De ce Buzăul a putut să se dezvolte, iar Râmnicul, nu? De ce comunele limitrofe orașului au asfalt chiar și pe drumul dintre tarlalele agricole, iar la Râmnic s-a vorbit patru ani doar de terenuri de fotbal și parcuri, care nici acelea nu s-au realizat?

Din anul 2016 Râmnicul moare încet! Bine că avem maestro de ceremonii cu experiență!