septembrie 30, 2020

Observatorul Râmnicean

Știri locale și nu numai!

Morți de coronavirus la Azilul de bătrâni „Alecu Bagdat” din Rm. Sărat

O altă bombă stă să explodeze la azilul de bătrâni din Râmnicu Sărat.

Autoritățile locale încearcă să pună batista pe țambal si ascund faptul că în data de 04.09.2020 a decedat bătrâna Capbun Ioana și în data de 06.09.2020 a decedat bătrâna Petrache Ioana, bătrâne care au fost luate repede de rude pentru a fi înmormântate. În contextul în care focarul de COVID-19 de la azil a fost ținut ascuns mai bine de o săptămână de către medicul care are contract de ingrijire a bătrânilor, dr. Vasile Felicia împreună cu autoritățile locale, există suspiciuni că aceste două persoane ar fi decedat din cauza virusului.

Sursele noastre susțin că doctorița administra pe ascuns tratament pentru COVID-19 pacienților săi de la azil, fără să-i declare oficial infectați, iar solicitarea de a ține secret acest lucrua ar fi venit chiar de la primarul Sorin Cirjan, care nu dorea să inflameze din nou comunitatea împotriva sa în plină campanie electorală. Șeful Căminului de bătrâni din Rm. Sărat, domnul  Ioniță Petre amenință acum asistentele medicale care au iesit negative ca le desface contractul de munca daca nu se duc la serviciu.

Reamintim că la Căminul de bătrâni Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat este un focar uriaș de COVID-19, numărul persoanelor infectate apropiindu-se de 60. Această situație arată încă o dată că gestionarea îmbolnăvirilor de coronavirus la Râmnicu Sărat a fost una foarte proastă.