decembrie 4, 2020

Observatorul Râmnicean

Știri locale și nu numai!

DEMISIA DIRECTORULUI MEDICAL DE LA SPITAL?

Medicul Felicia Vasile, director medical la Spitalul municipal si medic care are contract cu Azilul de batrani Alecu Bagdat din Rm. Sarat a intrat în carantina, la fel ca soția primarului -șefa la achiziții și alte 9 persoane. Pentru Felicia Vasile carantinarea coincide cu dezvaluirea existentei focarului de coronavirus de la azil pe care se pare ca medicul l-a tinut ascuns, in timp ce administra în secret batranilor medicatie specifica coronavirus, fără avizul medicului infecționist. Peste 60 beneficiari si lucratori sunt acum infectati cu noul coronavirus. Sesizarea inițială a focarului nu s-a facut pe cale oficiala de medicul care avea contract cu azilul.

Se știe că Felicia Vasile face totul la inițiativa și sugestia primarului Sorin Cîrjan, cel care o susține în funcție și care conduce de facto spitalul. Simulacrul redeschiderii electorale a policlinicii, după ce a stat închisă 5 luni degeaba este opera tandemului Vasile-Cirjan și a creat un haos. Iar acum, când directorul medical ar fi trebuit să se ocupe de toată organizarea a intrat în carantină. Pacienții trebuie să se programeze din timp, iar unele cabinete funcționeaza doar o ora pe saptamână. Fix egal cu zero pentru cei aproximativ 90.000 de beneficiari. Centrul de urgențe tot nu există, iar policlinica e posibil să se inchidă după alegeri.

Situația medicală de la Râmnicu Sărat este caracterizată de haos la acest moment și doar existența unei clinici private în oraș îi mai salvează pe râmnicenii bolnavi, dar contra cost.

Pentru situația ascunsă de la azilul de bătrâni și pentru ceea ce se întamplă în policlinică și în spitalul municipal sunt tot mai multi ramniceni care ii cer DEMISIA directorului medical Felicia Vasile din funcția pe care o ocupă.